Verkrijgbaar bij de betere apotheek en huidexpert
VOOR 12:00 BESTELD OP WERKDAGEN, ZELFDE DAG VERZONDEN
GRATIS VERZENDING VANAF €40 IN BELGIË

Your cart

Your cart is empty

-Blog post-

Collab Camille

“Make-up geeft me een boost van zelfvertrouwen ook als ik ziek ben.” 

De magische collab met Camille  

"De collectie Camille by Cent Pur Cent is een magische holographic wereld vol glitter, glitter...én glitter"

Eind april
lanceren we de allereerste make-up collectie van Camille: Camille by Cent Pur Cent.

Dit jonge talent veroverde de laatste jaren de harten van heel wat jongeren.
Zo schitterde ze in Like Me! En scoorde ze een megahit met “Vuurwerk".
Ook 2024 ziet er rooskleurig uit, want dan vult ze maar liefst 4 keer het Sportpaleis.

En daar bovenop schittert ze in haar eigen telenovelle “Milo” op VTM.
Tijd om wat te chitchatten met deze populaire popster.

Wat heeft je geïnspireerd om samen te werken met Cent Pur Cent voor je eigen make-upcollectie? 

Ik vind Cent Pur Cent een heel bijzonder merk omdat ze niet enkel zomaar make-up verkopen. De producten die gebruikt worden zijn heel huidvriendelijk, natuurvriendelijk ze zijn bovendien heel gemakkelijk in gebruik en geven je een boost in je zelfvertrouwen. Voor mij hét ideale merk om een collab mee te doen dus

Wat betekent make-up voor jou?  

Door make-up voel ik mij beter in mijn vel. Als ik bijvoorbeeld ziek ben en ik doe enkel rode lipstick op, zeggen mensen altijd dat ik er mooi uitzie. Ik voel me dan veel zelfzekerder. Door de week blijft dat meestal bij de basics, maar als ik optredens heb, kan ik me helemaal uitleven en kies ik op het moment zelf voor welke look en feel ik ga. Het is een groot deel van mijn leven en ik besteed er ook best veel tijd aan

Wat mogen we verwachten van de Camille-collectie? 

De Camille-collectie is een make-upcollectie die perfect past bij mijn laatste album: Magie. Het is een magische holographic wereld vol glitter, glitter...én glitter. (lacht) Fijn om naast een kledinglijn met JBC, nu ook een make-uplijn te hebben.

Kun je ons wat meer vertellen over de filosofie achter de Cent Pur Cent x Camille-collectie?

De filosofie achter deze make-uplijn is dat iedereen die de producten draagt 100% zichzelf mag en kan zijn. Ik hoop echt dat iedereen die de lijn zal gebruiken zich even zelfzeker mag voelen als de kleine Camille toen ze als 5-jarige op het podium haar eerste danspasjes zette. De producten zijn geschikt voor alle leeftijden, dus zeker ook voor de mama's, en voor alle huidtypes.

Camille, herinner je nog de leeftijd waarop je met make-up in contact bent gekomen? 

Ik herinner mij nog toen ik mijn allereerste dansoptreden had en mijn mama mijn make-up deed. Ik was toen 5 jaar en vond het best spannend om make-up te mogen dragen.

Als kleine meid, was ik vaak bij mijn oma en dan deed ik haar lipstick altijd op. ik mocht van oma ook met haar make-yupproducten spelen, dat vond ik zo leuk. Toen was ik denk ik ook 5 à 6 jaar. Dus je kan zeggen dat ik van jongsafaan geïnteresseerd was in make-up.

Mama en oma zagen er altijd mooi opgemaakt uit en ik keek daar naar op. Zij zijn mijn grote voorbeelden. Maar zeker ook mijn idolen die altijd heel mooi geschminkt waren: Ariana Grande, Selena Gomez, Rihanna, Britney Spears, Lady Gaga, ...die hebben me natuurlijk ook geïnspireerd om te experimenteren met make-up.

Hoe verliep het creatieve proces van het ontwerpen en ontwikkelen van je eigen make-uplijn, de samenwerking met Bob en Caroline? 

Het creatieve precies was een zeer fijne ervaring! Bob en Caroline twijfelden geen seconde aan mij en vertrouwden volledig mijn visie over deze collectie. Zo kwamen we samen tot een geweldig resultaat waar ik zelf heel trots op ben!
Ik vind het leuk dat je eindeloos gaat kunnen combineren en creatief aan de slag zal kunnen met deze producten. Van een subtiele look naar een fullglam look in no time. I love it!

Hoe heb je je persoonlijke stijl en smaak in make-up geïntegreerd in de producten die je hebt gelanceerd?

Ik kom dagelijks met make-up in contact, dus ik heb sowieso een voorkeurvoor bepaalde producten op mijn huid. Zo hou ik enorm veel van creamblushes, omdat je die zowel op de wangen als op de lippen én als oogschaduw kan gebruiken. De multifunctionaliteit van de producten vind ik altijd een troef.

Deze konden dus zeker niet ontbreken. Ook lipgloss vind ik een must, want ik hydrateer mijn lippen meermaals per dag. Het was voor mij heel belangrijk dat ik zelf ook volledig achter elk make-upproduct sta dat we gaan verkopen, want ik wil dat het goed is en voor iedereen draagbaar is.

En natuurlijk wil ik ze zelf allemaal gebruiken tijdens mijn werk op de set, op het podium of in de studio. Ik kijk er zo naar uit!

Wat hoop je dat mensen zullen ervaren en voelen wanneer ze jouw make-up gebruiken? v

Ik hoop dat iedereen die de make-upcollectie draagt zich heel zelfzeker voelt en heel veel looks kan uitproberen. Ik hoop dat mensen die hun liefde voor make-up nog niet ontdekt hebben of nog niet goed weten hoe make-up precies werkt, zich helemaal kunnen uitleven en experimenteren. 

Welke stappen/producten gebruik jij dagelijks?

Een gouden tip is voor mij toch wel om aan het einde van de dag je make-up heel goed te verwijderen, zo voorkom je pukkels. Wat het aanbrengen van de make-up betreft, begin ik meestal met mijn ogen, oogschaduw en eyeliner.
Misschien een gek begin, maar ik vind het moeilijk om mijn twee ogen hetzelfde te krijgen. als dat gelukt is, doe ik de rest van mijn gezicht: Blush, mascara,...en op het einde als finishing touch doe ik highligher en lippenstift aan. Ik vind het ook gewoon heel fijn om mezelf re maquilleren.

Wat zijn enkele van de unieke & onderscheidende kenmerken van jouw collectie?

Deze collectie is heel uniek, alleen al door de luxueuze verpakking. Die is doorzichtig met een touch van holographic. De producten zelf zijn heel gedurfd, maar er zijn ook enkele basics voor de iets minder extravagante make-upliefhebbers. Bovendien bevatten ze heel veel natuurlijke ingrediënten, zijn ze makkelijk aan te brengen én zijn ze zeer betaalbaar. Dus er is voor iedereen wat wils.

 Welke make-uptips zou je delen met je fans om hun eigen schoonheidsroutine te verbeteren?  

Voor je make -up aanbrengt, is het belangrijk om eerst altijd goed te reinigen en een dagcrème te smeren! En voor de rest… Alles wat je moet doen met de make-upproducten staat letterlijk op de verpakking dus dat komt helemaal in orde. Makkelijk, toch?! (lacht)